20/12: Warmste Sporta Infinity Run

05 Oct 2023

Op woensdag 20 december organiseert Sporta voor de eerste keer de Warmste Sporta Infinity Run in het teken van de jaarlijkse steunactie van radiozender Studio Brussel. Ons doel? Genoeg geld inzamelen om 100 kansengroep-jongeren mee op Sporta-kamp te kunnen nemen.


Wat je mag verwachten tijdens de Warmste Sporta Infinity Run?

  • een mooi feeëriek verlicht loop- en wandelparcours van 1km en 3km, waarop je zoveel lussen loopt of wandelt als je zelf wil.
  • Een supergezellig kerstdorp met tal van kraampjes en activiteiten.

Heel binnenkort lees je er meer over op www.sportainfinityrun.be 


Waar & wanneer?

Save the date voor woensdag 20 december. Het loopparcours zal geopend zijn van 17u tot 21u.

De festiviteiten gaan door op de Sporta Spot Kempen (geneinde 2, 2260 Tongerlo), waar ook de start en de aankomst zullen zijn.


Waarom?

De Warmste week staat dit jaar in het teken van "Opgroeien zonder zorgen"Iets wat Sporta nauw aan het hart ligt. Sporta-kampen organiseert jaarlijks immers sport- en jeugdkampen voor meer dan 10.000 jongeren. Helaas blijkt de toeleiding naar de kampen niet voor iedereen evident. Toch vindt Sporta een vakantie op maat een basisrecht voor iedereenOok voor jongeren die omwille van armoede of verblijf in een instelling te veel obstakels ervaren. Daarom wil Sporta tijdens de schoolvakanties in ’24 honderd jongeren uit deze kansengroep volop van een zorgeloos verblijfkamp laten genieten en dit samen met hun leeftijdgenoten. Hiervoor worden de financiële en culturele drempels weggewerkt, de individuele aandachtspunten opgevolgd en een begeleiding op maat aangeboden.